В Україні вже витратили майже половину Фонду боротьби з COVID-19

Читать на русском
В Україні вже витратили майже половину Фонду боротьби з COVID-19, бюджет якого становить 65 млрд грн.

В Україні на сьогоднішній день витрачено близько 30 млрд гривень із Фонду боротьби з коронавірусом, бюджет якого становить 65 млрд гривень.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю РБК-Україна, опублікованому в понеділок, 1 червня.

Співпраця з МВФ: чи полегшить новий транш наслідки коронакризиНова програма МВФ не врятує українську економіку від наслідків коронакризи, однак відкриє можливості для співпраці з іншими міжнародними кредиторами, вважає експерт.

«Із 65 млрд гривень на сьогодні ухвалено рішень на 27 млрд на безповоротній основі. На поворотній - приблизно 1,3 млрд гривень», – заявив глава Мінфіну.

Марченко також зазначив, що у МВФ були стурбовані тим, як будуть витрачатися гроші з Фонду боротьби COVID-19, зважаючи на кризу і спрощені процедури держзакупівель. Тому, щоб виключити можливі зловживання, Мінфін і МВФ домовилися, що витрати Фонду контролюватимуть за допомогою проведення аудиту Держаудитслужбою.

«Ми вже зробили кілька кроків для того, щоб показати прозорість. З ініціативи Мінфіну ухвалили постанову Кабміну, яка розкриває бенефіціарних власників щодо закупівель фонду під COVID-19. Думаю, ми і далі будемо впроваджувати такого роду елементи», – зазначив Марченко.

Нагадаємо, раніше Кабмін представив програму відновлення економіки в умовах кризи через пандемію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: