МВС оголосило про тотальне відпрацювання і зачистки у Павлограді

Читать на русском
Спецоперація МВС в Павлограді. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Нацполіціі Ігор Клименко проводять переформатування місцевої поліції через зв'язок з наркоторговцями.

У Павлограді, де СБУ нещодавно викрила торгівлю наркотиками серед поліцейських, почалася операція Міністерства внутрішніх справ по зачистці регіону.

Про це повідомила прес-служба МВС в суботу, 6 червня.

Як повідомляється, в Павлоград прибув міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Національної поліції Ігор Клименко. Спецоперацією керує заступник голови Нацполіціі Вадим Троян.

Суспільство вимагає відставки Авакова: топ виконаних і провалених обіцянок міністраСуспільство вимагає відставки глави МВС Арсена Авакова, який вже понад шість років на посаді. Ми зібрали топ його виконаних і провалених обіцянок.

«Внутрішня безпека НПУ, ДБР і СБУ провела слідчі дії. Результат розслідування - співпраця правоохоронних органів з наркоторговцями і іншими злочинцями. З сьогоднішнього дня ми починаємо тотальне відпрацювання регіону», - заявив Аваков.

Він підкреслив, що мова йде не тільки про Павлоградський відділі поліції, але і про інші правоохоронні органи Дніпропетровської області.

Аваков уточнив, що його заступник Олександр Гогілашвілі буде окремо координувати питання боротьби з наркозлочинністю в області.

У свою чергу голова Нацполіціі Ігор Клименко переформатує Павлоградський відділ поліції, разом з чотирма кущовими підрозділами, які до нього входять.

«Крім розформування Павлоградського відділу поліції, будуть оптимізовані структури кримінальної поліції, превенції та підрозділів досудового розслідування. Особи, які будуть претендувати на керівні посади і особи, що проходять по базі внутрішньої безпеки, будуть змушені пройти процедуру перевірки на поліграфі. Після перевірок буде скорочено до 20% особового складу», - розповів Клименко.

Зараз всіх працівників відділу вивели за штат. Окремо проводиться службова перевірка за фактом фальсифікації службових матеріалів.

Тимчасовим керівником відділу призначений начальник Департаменту внутрішньої безпеки полковник Ігорь Мартищук. Протягом трьох тижнів буде сформована нова команда, співробітники якої пройдуть атестацію, додали в МВД.

За рішенням голови НПУ, обов'язкову перевірку і переатестацію пройдуть близько 500 працівників Павлоградського відділу і його чотирьох підрозділів.

Нагадаємо, 5 червня у Верховній раді з'явився проєкт постанови про звільнення Авакова з посади голови МВС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: