Ще одна країна пригрозила розірвати відносини з ВООЗ

Читать на русском
Президент Бразилії Жаір Болсонару пригрозив виходом країни з Всесвітньої організації охорони здоров'я за прикладом США.

Президент Бразилії Жаір Болсонару допустив, що країна готова покинути Всесвітню організацію охорони здоров'я за прикладом США.

Про це пише Reuters.

Чому Трамп призупинив фінансування ВООЗ і як це вплине на боротьбу з COVID-19?Президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати припиняють фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я.

«Я говорю вам прямо зараз, Сполучені Штати покинули ВООЗ, і ми розглядаємо (цю можливість - ред.) В майбутньому. Або ВООЗ працює без ідеологічної упередженості, або ми теж йдемо. Нам не потрібно, щоб люди ззовні вказували, що нам тут робити в частині охорони здоров'я», - заявив Болсонару.

Така реакція бразильського лідера послідувала на слова представниці ВООЗ Маргарет Харріс, яка попередила, що не можна поспішно знімати карантинні обмеження.

«Епідемія, спалах хвороби в Латинській Америці викликає глибоке, глибоке занепокоєння», - зазначила Харріс.

У свою чергу президент Бразилії вважає, що COVID-19 не більш небезпечний, ніж вірус звичайного грипу, і виступає проти запровадження в країні жорсткого карантину.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп оголосив про розрив відносин з ВООЗ і про відмову фінансування організації.

Також повідомлялося, що Трамп може переглянути своє рішення про внески.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: