Трамп має намір частково відновити внески в ВООЗ – ЗМІ

Читать на русском
Адміністрація президента США Дональда Трампа збирається частково відновити фінансування ВООЗ.

Адміністрація президента США Дональда Трампа планує відновити фінансування роботи Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Про це повідомив телеканал Fox News.

Чому Трамп призупинив фінансування ВООЗ і як це вплине на боротьбу з COVID-19?Президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати припиняють фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я.

За словами джерел телеканалу, співробітники адміністрації підготували лист до ВООЗ, який Трамп незабаром підпише або вже підписав. У посланні йдеться, що Вашингтон згоден надавати організації такий же обсяг коштів, який надає Китай.

Як зазначає телеканал, це буде означати, що внесок США багаторазово скоротиться. Як випливає з документа, «якщо Китай збільшить фінансування ВООЗ», американська сторона «розгляне можливість» його збільшення до такого ж рівня.

Нагадаємо, Трамп доручив своїй адміністрації призупинити внески в ВООЗ ще в середині квітня. Тоді американський президент заявив, що припиняє фінансування, так вважає, що як організація не впоралася зі своїм основним обов'язком і повинна нести відповідальність.

Пізніше Трамп допустив повне припинення відносин з Китаєм.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: