У Греції заявили про готовність до війни з Туреччиною

Читать на русском
Міністр оборони Греції Нікос Панайотопулос заявив, що країна після вичерпання всіх дипломатичних засобів готова до військового вирішення конфлікту з Туреччиною.

Міністр оборони Греції Нікос Панайотопулос заявив, що країна після вичерпання всіх дипломатичних засобів готова до військового вирішення конфлікту з Туреччиною.

Про це він заявив у ефірі одного з грецьких телеканалів.

Які збройні конфлікти виникали у світі після Другої світової війни та до чого вони призвелиЗбройні конфлікти на планеті точаться без упину десь за нафту та інші ресурси, десь за нові території, десь через сепаратистів. Палестина, Курдистан, Абхазія, Придністров’я… Україна також у цьому моторошному списку.

За його словами, країна готова до будь-яких сценаріїв, враховуючи напруженість з Туреччиною, в тому числі до військового конфлікту.

Міністр наголосив, що Греція піклується про збільшення стримуючої сили своєї армії, зокрема, розвідки.

На питання, чи готова Греція до військового вирішення, він відповів: «Саме так! Ми готуємося до будь-яких несподіванок. Звичайно, військове втручання можливе у всіх випадках. Ми не хочемо такого розвитку подій, але хочемо дати зрозуміти, що зробимо все можливе, щоб максимально захистити наші суверенні права».

За його словами, агресія з боку Туреччини посилюється. «Слово и Дело»

«Останнім часом Туреччина поводиться досить агресивно. Я вважаю, що єдиний спосіб для Греції впоратися з цією поведінкою, яка в цілому має зростаючу тенденцію до агресії, - це, з одного боку, пустити в хід всі можливі дипломатичні засоби, а з іншого - забезпечити збільшення стримуючої мощі Збройних сил», - цитує міністра грецький портал In.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ Греції викликало посла Туреччини у зв'язку з намірами турецької сторони проводити розвідку нафти і газу в районах грецького континентального шельфу.

Раніше в Греції заявляли про намір відгородитися стіною від Туреччини через біженців. А в Туреччині заявили, що направляють тисячу спецназівців на кордон з Грецією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: