Греція планує депортувати мігрантів, які прибули після 1 березня

Читать на русском
Мігранти, які прибули на територію Греції після 1 березня, будуть депортовані. Таке рішення ухвалила влада Греції.

Мігранти, які прибули на територію Греції після 1 березня, будуть депортовані.

Таку заяву зробив офіційний представник грецького уряду Стеліос Пецас, пише ТАСС.

Він зазначив, що на основі рішення Урядової ради із закордонних справ і оборони до біженців, які незаконно проникають на територію Греції з 1 березня, буде інше ставлення, ніж до тих, які прибули раніше. Дані про них не будуть фіксуватися, і ці люди не зможуть подавати прохання про надання притулку.

За його словами уряд Греції вивчає питання про створення закритих центрів для утримання нелегальних мігрантів і біженців в двох районах Афін і Салонік поблизу від аеродромів.

Головною турботою уряду є врегулювання ситуації в Евросі на греко-турецькому сухопутному кордоні і запобігання спробам незаконного проникнення в Грецію.

«Ті, хто проникає незаконно, будуть переведені в закриті центри, і буде розпочато процедуру їх депортації. Уряд зараз вивчає питання про створення закритих центрів в двох районах Афін і Салонік поблизу від аеродромів», - сказав представник кабінету, додавши, що в закриті центри будуть переводитися і незаконні мігранти, які прибули в останні дні на грецькі острови.

Раніше міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу повідомив, що турецькі прикордонники протягом трьох днів пропустили в Євросоюз близько 76 тисяч мігрантів.

Нагадаємо, в Туреччині оголосили, що більше не будуть перешкоджати потоку мігрантів, які хочуть потрапити до Європи. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган.

Єврокомісія виділила Греції 700 мільйонів для боротьби з міграційною кризою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: