Звіт Авакова: чи є в Раді голоси за відставку глави МВС

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

У Верховній раді України обговорюють можливість запросити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на пленарне засідання для звіту. Інтерес до очільника МВС знову посилився після низки злочинів, які сколихнули суспільство. Зокрема, політолог Володимир Цибулько в коментарі «Слово і діло» сказав, що Аваков може нести політичну відповідальність, однак міністерство залишається одним із найпроблемніших відомств в Україні без врахування того, хто його очолює.

«Навколо Авакова згуртовуються групи впливу в міністерстві. Це і надзвичайні ситуації, і міграційна служба. Тобто це відомство з широкими повноваженнями, тому якщо все звалити на одного, то це політична відповідальність. І це, мабуть, неправильно», – наголосив Цибулько.

Попри останні події навколо правоохоронних органів, голосів за відставку міністра МВС у парламенті не вистачить, припустив політолог.

У Раді хочуть заслухати Авакова щодо подій у Кагарлику й БроварахУ Верховній раді цього тижня хочуть заслухати главу МВС Арсена Авакова через ситуації в Кагарлику й Броварах, а також смерть нардепа Давиденка.

«Це найскладніше міністерство з усіх. Аваков, справді, є основним інвестором у перемогу Зеленського, тому якщо зараз президент спробує відхреститися від Авакова, він опиниться в дуже нестабільній ситуації, яка може йому вартувати посади», – додав він.

Володимир Цибулько підсумував, що зважаючи на низку причин, які пов’язані з тим, що Арсен Аваков сприяв приходу до влади Володимира Зеленського, президент не наважиться звільнити міністра внутрішніх справ.

Нагадаємо, нардепи хочуть публічного звіту в парламенті від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо перебігу розслідування ситуацій у Кагарлику й Броварах.

Раніше, у Кагарлику Київської області затримали двох поліцейських за підозрою у згвалтуванні жінки прямо у відділку поліції.

У Броварах вранці 29 травня сталася масова стрілянина. В інциденті брали участь близько 100 осіб. Конфлікт виник через розподіл пасажиропотоку між двома перевізниками. На ранок понеділка вже взяли під варту 20 учасників стрілянини.

А 23 травня в Києві знайшли застреленим народного депутата Валерія Давиденка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: