Окупанти Криму заарештували українського військовослужбовця

Читать на русском
Київський районний суд Сімферополя заарештував військовослужбовця ЗСУ Євгена Добринського на місяць. Його звинувачують у нібито незаконному перетині кордону.

Київський районний «суд» Сімферополя заарештував військового ЗСУ Євгена Добринського на місяць. Його звинувачують у нібито незаконному перетині кордону.

Про це повідомляє ТАСС у середу, 3 червня.

За версією ФСБ Росії, українського військовослужбовця затримали нібито в стані алкогольного сп'яніння під час незаконного перетину кордону. «Суд» заарештував військовослужбовця терміном до 30 діб.

«Суд постановив обрати запобіжний захід у вигляді взяття під варту Добринського терміном на 30 діб – до 1 липня», – заявила суддя Валентина Каминіна.

Крім того, стосовно українця порушили кримінальну справу за статтею про незаконний перетин державного кордону Росії (ч. 1 ст.322 КК РФ). Санкція статті передбачає штраф у розмірі до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або примусові роботи, або позбавлення волі на строк до двох років.

Адвокат Добринського повідомив, що має намір подати апеляцію у встановлений законом термін.

Раніше російські прикордонники в анексованому Криму затримали українського військовослужбовця, який нібито в нетверезому стані незаконно перетнув державний кордон РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: