У Нью-Йорку запровадили комендантську годину через заворушення

Читать на русском
В американському штаті Нью-Йорк буде запроваджена комендантська година через акції протесту після вбивства Джорджа Флойда в Міннесоті.

В американському штаті Нью-Йорк буде запроваджена комендантська година через акції протесту після вбивства Джорджа Флойда в Міннесоті.

Про це 1 червня на своїй сторінці в Twitter повідомив губернатор штату Ендрю Куомо.

Вона набере чинності в понеділок о 23.00 за місцевим часом і триватиме до 05:00 вівторка. Таким чином, після 23 вечора нью-йоркцям буде заборонено залишати свої будинки.

За словами мера Нью-Йорка Білла де Блазі та губернатора штату Ендрю Куомо, поліцейське управління Нью-Йорка вдвічі збільшить присутність поліції в низці районів, включаючи нижній Манхеттен і Бруклін, де напередодні ввечері були зафіксовані акти насильства і було завдано матеріальних збитків.

Мер Нью-Йорка зазначив, що він підтримує і виступає за мирний протест в цьому місті. Комендантська година запроваджується заради захисту населення. Куомо підкреслив, що підтримує протестуючих і їх послання, «але, на жаль, є люди, які хочуть скористатися цим моментом і дискредитувати його в своїх цілях».

Протестні акції в США почалися після загибелі в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда 25 травня після того, як під час затримання поліцейський натиснув йому коліном на горло. Правоохоронці підозрювали його у використанні фальшивих документів.

Також повідомлялося, що американські міста одне за одним почали запроваджувати комендантську годину через заворушення, що почалися після вбивства поліцією афроамериканського жителя Міннеаполіса.

Із початку масштабних протестів у США поліція заарештувала понад 4,1 тисячі осіб.

Президент Америки Дональд Трамп заявив, що США визнають рух «Антифа» терористичною організацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: