Підрахували, скільки сиріт усиновили в Україні в 2018 році

Читать на русском
За 11 місяців 2018 року в Україні було усиновлено 1547 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ще 4904 дитини були взяті сім'ями під опіку.

За 11 місяців 2018 року в Україні були всиновлені 1547 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Ще 4904 дитини були взяті сім'ями під опіку.

День захисту дітей: що обіцяли чиновники для того, щоб нашим дітям жилося кращеГройсман взявся ліквідувати черги до дитсадків протягом трьох років, Гриневич запевнила, що всі першокласники отримають безкоштовні набори LEGO, а Омелян заявив, що його діти будуть жити й навчатися в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, передає «Слово і Діло».

«За оперативними даними служб у справах дітей, станом на 30 листопада 2018 року в Україні були всиновлені 1547 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: громадянами України – 1221, іноземцями – 326», – повідомили в міністерстві.

На поточний момент в Україні на обліку перебувають понад 17 тисяч дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 4,5 тисячі проживають у державних установах різного типу, решта перебувають у сімейних формах виховання (опіка, піклування, прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу).

Раніше президент Петро Порошенко підписав закон про захист дітей-сиріт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: