Чотирьох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» готують до етапу в Росію

Читать на русском
Чотирьох фігурантів справи Хізб ут-Тахрір, які незаконно утримуються в анексованому Криму, готують до етапу в Росію, де має відбутися судове засідання.

Чотирьох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір», які незаконно утримуються в анексованому Криму, готують до етапу в Росію, де має відбутися судове засідання.

Про це повідомляє правозахисна група «Кримська солідарність» у Facebook.

За даними правозахисників, судове засідання для розгляду справи по суті щодо Ленура Халілова, Руслана Нагаєва, Руслана Месутова та Ельдара Кантимірова було призначено на 8 травня. Засідання відбудеться в Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону, тому 30 квітня може початися етапування всіх чотирьох незаконно утримуваних кримських татар.

«Після судового засідання я поспілкувався зі своїм підзахисним Кантиміровим. Він пояснив мені, що начебто співробітники СІЗО, конвойна служба, яка виводила їх сьогодні, повідомили попередньо, що, можливо, в четвер буде етапування наших підзахисних в місто Ростов-на-Дону. Чи доїдуть вони до цього часу до Ростова, нам невідомо, але якщо доїдуть, значить 8 травня буде засідання», – розповів адвокат.

Нагадаємо, 15 листопада в Російській Федерації розпочався суд над 8 фігурантами бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір». Російський Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону почав розгляд справи щодо 8 жителів окупованого Бахчисарая, активістів громадського руху «Кримська солідарність».

Крім того, так званий «Верховний суд» анексованого Криму відхилив апеляції адвокатів двох фігурантів другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Рези Ізетова та Аліма Карімова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: