У столиці запустили фонтани

Читать на русском
У Києві до Дня міста почали свою роботу центральні фонтани, а також комплекс з дванадцяти гейзерних фонтанів в акваторії Русанівського каналу.

У Києві до Дня міста почали свою роботу центральні фонтани, а також комплекс з дванадцяти гейзерних фонтанів в акваторії Русанівського каналу.

Про це повідомляє сайт КМДА.

Як повідомили в спеціалізованому водогосподарському комунальному підприємстві Київводфонд, зазвичай сезон роботи фонтанів починався з 1 травня. У цьому році відновлення роботи фонтанів після зими перенесли на кінець травня у зв'язку з карантинними обмеженнями.

Для монтажу дванадцяти гейзерних фонтанів, які розташовані в акваторії Русанівського каналу, були залучені дайвери і водоплавна техніка. Під час зимового зберігання кожну систему розібрали і діагностували, відремонтували і замінили окремі необхідні елементи. Зовнішні баки фонтанів почистили і пофарбували.

Крім того, в цьому році почав свою роботу фонтан у парку Марії Заньковецької, на вулиці Великій Васильківській, 119-121. Цей фонтан був побудований близько 30 років тому, а не працював він з 2018 року. У минулому році було проведено капітальний ремонт фонтану.

До кінця поточного року Київводфонд планує провести капітальний ремонт фонтану Засновники Києва, який з'явився на Майдані Незалежності у 2001 році.

Раніше Кличко показав макет нового київського фонтану.

Нагадаємо, цьогоріч День Києва 31 травня відзначали в телеформаті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: