Вбивства під Житомиром: доброволець АТО, який вижив, розповів подробиці

Читать на русском
Колишній доброволець АТО Вадим Федюнін повідомив подробиці стрілянини в Житомирській області, яку влаштував господар рибальського ставка Анатолій Захаренко.

Колишній доброволець АТО Вадим Федюнін повідомив подробиці стрілянини в Житомирській області, яку влаштував господар рибальського ставка Анатолій Захаренко.

Про це колишній боєць повідомив у інтерв'ю, опублікованому в четвер, 28 травня, у виданні Цензор.

Федюнін виявився єдиним, кому вдалося вижити при масовому вбивстві. За його словами, компанія відпочивальників якийсь час сиділа із господарем ставка разом за столом, потім учасники застілля по одному пішли спати.

Федюнін пішов спати приблизно о 22:30, заліз в спальник, але не встиг заснути. За столом у цей час залишалися Захаренко і двоє гостей - Андрій Москалець і Іскандер.

«Пролунали постріли. І крики одночасно з пострілами: Ах ти ж, сука. І постріли. Ах ти ж, сука. Він промовляв, коли стріляв. Це взагалі. Це жах був, звичайно... Два постріли. Я крикнув: пацани, він підстрелив Малька! Крикнув Фінн у сусідній кімнаті: Пацани, він вистрілив у Ромку!», - розповів Федюнин.

За його словами, першим з будиночку назустріч тому хто стріляв, вийшов київський волонтер Роман Ханенко.

«Я чую, Рома відкриває двері зі словами: Толік, що ти робиш, що сталося? Таке щось. Дослівно точно теж не скажу... Але він не договорив цього. Постріл. І тут я розумію, що все серйозно», - розповів колишній військовий Нацгвардії.

Наступним, за його словами, Захаренко застрелив його товариша з позивним Розстрига, коли той спробував перегородити йому шлях до будиночку. Після цього вбивця вибіг на вулицю і став перезаряджати двостволку, з якої стріляв.

«Він професійний мисливець, перезаряджається за кілька секунд. Завжди цим хвалився перед усіма. Тобто, там шансів відстрілятися не було», - пояснив Федюнін.

У цей момент йому вдалося вибігти з будиночку і сховатися.

«Я біжу. Там такий підйом, гірка. Я біжу босоніж. Розумію, що у мене вбили тільки що друзів, що їх зараз добивають з криками: Ах ви ж виродки, я вас зараз. Зараз добивають», - розповів Федюнін.

Також чоловік розповів, що гості давно знали орендаря ставка і допомагали йому.

«Ми їздили на ставок до Толі не перший рік, дуже добре його знали, я там був раз п'ятнадцять... Він не був нам другом, братом. Але ми ставилися до нього з повагою. Рома був з ним у дружніх відносинах... Коли йому операцію в Києві робили, Рома знайшов йому лікаря, це ще на початку 2000-х було. Ми не раз скидалися йому на допомогу, на сауну, на зариблення, привозили компанії рибалок, які завжди платили, допомагали йому, як могли», - сказав він.

Нагадаємо, на березі ставка, неподалік від села Новоселиця Попільнянського чоловік розстріляв 7 осіб. Підозрюваний у вбивстві 7 людей був затриманий поліцейськими і знаходиться під вартою, він буде направлений на судово-психіатричну експертизу. Рушниця, з якого було здійснено масове вбивство, вилучена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: