Чорнобильську зону відчуження відкриють для туристів

Читать на русском
Чорнобильську зону відчуження відкриють для відвідування, але будуть діяти певні обмеження, пов’язані із карантином.

Чорнобильську зону відчуження відкриють для відвідування, але будуть діяти певні обмеження, пов’язані із карантином.

«Обов'язковими умовами відвідування зони відчуження є проходження температурного скринінгу під час посадки в автобус до зони відчуження та на КПП «Дитятки», наявність у пасажирів масок або респіраторів, одноразових рукавичок та антисептичних засобів для оброблення рук, а також дотримання соціальної дистанції», - інформує Facebook-сторінка Державного агентства України з управління зони відчуження.

Найбільші лісові пожежі в Чорнобилі та у світі за останні 20 роківКількість масштабних лісових пожеж збільшилася через посуху, зміну клімату та банальну людьську недбалість.

Також стало відомо, що до відвідування зони відчуження не допускатимуться особи, які мають температуру понад 37,2, а також ті, хто мають симптоми респіраторних захворювань. Якщо під час проведення температурного скрінінгу буде зафіксовано підвищену температуру або виявлено особу з ознаками респіраторних захворювань - всю групу буде не допущено до зони відчуження.

«На період адаптивного карантину діятимуть обмеження на відвідування певних об'єктів. Зокрема, діятиме один маршрут, розрахований на один день - село Залісся, міста Чорнобиль та Прип’ять, об’єкт «Чорнобиль-2», село Копачі й оглядовий майданчик ЧАЕС. Крім того, є обмеження щодо кількості людей у групі, а саме не більше 10 осіб», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, під час пожеж в Чорнобильській зоні повністю згоріли 30% туристичних об'єктів.

«Слово і діло» пропонує подивитись, які найбільші пожежі були в Чорнобильській зоні та у світі за останні 20 років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: