ВАКС продовжив слідство у справі експосадовця ГПУ Щербини

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива та прокурора про продовження досудового слідства у справі кума ексдиректора ДБР.
Ігор Щербина з адвокатами

Суд продовжив до 2 серпня строк досудового слідства у справі колишнього начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Ігоря Щербини, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у шахрайському заволодінні грошима.

Таке рішення 26 травня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Слідством встановлено, що Щербина за посередництва підприємця Валентина Шевченка вимагав зі столичного забудовника 150 тисяч доларів неправомірної вигоди начебто для колишнього директора Державного бюро розслідувань Романа Труби за закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо компанії забудовника.

У зв'язку з наближенням дати завершення досудового розслідування детектив та прокурор просили суд продовжити слідство до восьми місяців. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Нещодавно суд продовжив обов'язки Щербини та Шевченка на два місяці.

Нагадаємо, НАБУ затримало Щербину. Пізніше у САП розповіли деталі справи. Кума Труби суд взяв під варту з альтернативою 2,13 млн грн застави. За нього ці гроші внесли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: