Суд продовжив обов'язки кума Труби з пособником

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження обов'язків двом підозрюваним.
Ігор Щербина з адвокатами

Суд продовжив до 2 березня дію обов'язків кума колишнього директора Державного бюро розслідувань Романа Труби Ігоря Щербини та пособника Валентина Шевченка, яких НАБУ і САП підозрюють у шахрайстві і пособництві в наданні неправомірної вигоди.

Таке рішення 30 січня і 3 лютого ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду за результатами розгляду клопотання прокурора, повідомляє «Слово і Діло».

Так, суд продовжив дію всіх обов'язків Щербини, а саме: прибувати на першу вимогу; не відлучатися із Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утриматись від спілкування із Шевченком, свідками; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Водночас, пособнику кума Труби не продовжили обов'язок носіння браслету – напередодні суддя задовольнила клопотання адвоката про його скасування.

Слідством встановлено, що Щербина за посередництва підприємця Шевченка вимагав зі столичного забудовника $150 тисяч неправомірної вигоди начебто для одного з керівників ДБР за закриття кримінального провадження, що розслідується територіальним управлінням цього органу щодо компанії забудовника.

Нагадаємо, НАБУ затримало Щербину. Пізніше у САП розповіли деталі справи. Кума Труби суд взяв під варту з альтернативою 2,13 млн грн застави. За нього ці гроші внесли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: