Суд не скасував запобіжний захід кума Труби

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив адвокату підозрюваного у корупції кума ексдиректора Держбюро розслідувань у скасуванні запобіжного заходу.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді 2,11 млн грн застави кума колишнього директора Державного бюро розслідувань Романа Труби, екскерівника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Ігоря Щербини, підозрюваного НАБУ і САП у корупції.

Таке рішення 10 квітня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд заарештував Щербину з альтернативою 2,11 млн грн застави. Пізніше за нього внесли ці гроші. Також на нього поклали низку обов'язків: прибувати на першу вимогу; не відлучатися із Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утриматись від спілкування із Шевченком, свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

Через 4 місяці адвокат Щербини подав клопотання про скасування запобіжного заходу у вигляді застави. За його словами, за підозрюваного внесла заставу компанія ТОВ «Енерго-Лекс», якою 11 березня було ухвалено рішення про ліквідацію. Серед іншого, планом ліквідації передбачено проведення дій з повернення дебіторської заборгованості, до якої відноситься і надання займу Щербині.

До того ж, як стверджує захисник, Щербина є пенсіонером і не може повернути компанії ці кошти. Адвокат додав, що ризики зникли і тому просить скасувати запобіжний захід або визначити менший розмір. Вивчивши клопотання, суддя відмовила в його задоволенні.

Нагадаємо, НАБУ затримало Щербину. Пізніше у САП розповіли деталі справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: