Зеленський зустрівся з єврокомісаром із питань сусідства та розширення

Читать на русском
Володимир Зеленський зустрівся з європейським комісаром з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї, який перебуває з візитом в Україні.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з європейським комісаром з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї, який перебуває з візитом в Україні.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили співпрацю України та Європейського Союзу й узгодили пріоритети взаємодії на поточний рік.

Володимир ЗеленськийПрезидент України

Серед них – підписання Угоди про спільний авіаційний простір, початок переговорів про так званий промисловий безвіз, поглиблення співробітництва у цифровій сфері, взаємодія у рамках «Європейської зеленої угоди», початок системного оновлення додатків до Угоди про асоціацію.

Сторони обговорили прогрес у реалізації системних реформ в Україні, зокрема в контексті імплементації Угоди про асоціацію, та домовилися про подальшу підтримку з боку ЄС для забезпечення економічного зростання країни.

Володимир Зеленський зауважив, що Україна чекає на інвестиційну підтримку Європейського Союзу та держав – членів ЄС. Він також поінформував Олівера Варгеї про співпрацю України з МВФ.

Нагадаємо, у п'ятницю, 7 лютого, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відвідав Україну з офіційним візитом.

Також ми писали про візит президента Зеленського до Італії та Ватикану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: