Єврокомісар пояснив, чи заважає окупація Донбасу вступу України до ЄС

Читать на русском
Європейський комісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї заявив, що наявність окупованих територій не є перешкодою для євроінтеграції України.

Європейський комісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї заявив, що наявність окупованих територій не є перешкодою для євроінтеграції України.

Про це він повідомив в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» в середу, 12 лютого.

За словами Варгеї, Україна має можливість створити та консолідувати реформи, створити сильну і стійку ринкову економіку в рамках програми поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі з Євросоюзом. У той же час без досягнення цих умов рано говорити про вступ до ЄС.

Також Варгеї відповів на запитання, чи перешкоджає наявність окупованих територій євроінтеграції України.

«Як я сказав, є можливість для імплементації поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі. Окуповані території не є самі по собі перешкодою для продовження та посилення відносин ЄС та України... Ми продовжимо наполягати на необхідності відновити контроль України над окупованими територіями. І ми хочемо, щоб Росія віддала Україні ці території», - зазначив Варгеї.

Раніше повідомлялося, що 12 лютого президент України Володимир Зеленський зустрівся з європейським комісаром з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї, який знаходився з візитом в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: