Суд продовжив слідство у справі чиновниці Офісу президента

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив клопотання детектива та прокурора про продовження строки досудового слідства у шахрайській справі.

Суд продовжив до 13 липня строк розслідування у справі за підозрою директорки департаменту доступу до публічної інформації Офісу президента України Світлани Кондзелі та ще двох осіб у шахрайському заволодінні грошима.

Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва, повідомляє «Слово і діло».

Детектив у клопотанні вказував, що завершити слідство у визначений строк не є можливим через виняткову складність провадження та необхідності проведення низки слідчих (розшукових) та процесуальних дій. Зокрема, за його словами, необхідно завершити проведення експертиз; допитати понад десять свідків; у разі необхідності провести одночасні допити свідків та підозрюваних між собою; завершити розсекречення ухвал слідчих суддів Вищого антикорупційного суду, на підставі яких були проведені негласні слідчі (розшукові) дії, а також провести інші слідчі дії

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і продовжив строк слідства до 13 липня.

Нагадаємо, 12 листопада НАБУ затримало Кондзелю, колишню заступницю міністра культури Вікторію Лісничу і Миколу Пасальського. У Бюро повідомили, що їх затримали одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди. За версією слідства, Кондзеля вимагала з фізичної особи 300 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на посаду члена наглядової ради НАК «Нафтогаз Україна».

Пізніше їм повідомили про підозру в закінченому замаху на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовцю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: