Суд продовжив обов'язки ще двом підозрюваним у справі чиновниці ОПУ

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив клопотання прокурора про продовження обов'язків колишній заступниці міністра та ще одному фігуранту.
Вікторія Ліснича

Суд продовжив до 4 червня дію обов'язків колишньої заступниці міністра культури Вікторії Лісничої, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у шахрайському заволодінні грошами.

Таке рішення ще 6 квітня ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 15 листопада суд взяв під варту Лісничу із альтернативою 576 300 грн застави. За неї внесли цю суму і вона вийшла із СІЗО. Тому на підозрювану поклали такі обов'язки: не відлучатися з міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними; не відвідувати приміщення Офісу президента та Верховної ради; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет. Пізніше суд зняв із неї браслет.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив їх продовжити. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Також суд паралельно продовжив обов'язки ще одного фігуранта справи – Миколи Пасальського, а саме: не залишати територію Київської області без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; не відвідувати приміщення Офісу президента та Верховної ради, а також здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії обов'язків – до 13 червня.

Нагадаємо, 12 листопада НАБУ затримало директорку департаменту Офісу президента Світлану Кондзелю, Лісничу і Пасальського. Пізніше їм повідомили про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: