ЄС відправив українським прикордонникам захисні медзасоби

Читать на русском
Європейський союз надав Держприкордонслужбі України засоби індивідуального захисту вартістю майже 1 млн гривень.

Європейський союз надав Держприкордонслужбі України засоби індивідуального захисту вартістю майже 1 млн гривень.

Про це йдеться в прес-службі підрозділу в середу, 27 травня.

У перелік отриманих засобів увійшли 1000 захисних масок для обличчя, 1000 медичних рукавичок, 1000 окулярів, 800 захисних екранів, 700 медичних ізоляційних комплектів, 1000 медичних чохлів і 79 безконтактних термометрів.

Очікується, що завдяки цьому Держприкордонслужба зможе забезпечити постійну і безпечну обробку людей, які перетинають кордон. Допомога надається в рамках проекту, фінансованого ЄС.

Загальна вартість допомоги, яку отримала Україна, становить майже 1 млн гривень.

«Надання захисних засобів Державній прикордонній службі та Державній митній службі, що працюють для підтримки важливих функцій в країні, є частиною підтримки ЄС уряду України в його прагненні захистити громадян від цієї пандемії. Ми разом з Україною під час цієї безпрецедентної кризи», - заявив голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

«На перший план сьогодні виходить завдання забезпечення нашого персоналу засобами індивідуального захисту. Ефективна координація наших дій з виконавцем проекту ICMPD дозволила нам отримати таку допомогу», - зазначила заступник директора департаменту - начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції полковник Ілона Мельникова.

Це перша частина підтримки, пов'язаної з проектом протидії COVID-19, яка також включатиме надання Державній прикордонній службі України двох стаціонарних систем температурного скринінгу.

Раніше Державна прикордонна служба України отримала партію захисних рукавичок та дезінфікуючих засобів, які передала Консультативна місія ЄС.

Нагадаємо, в ЄС остаточно схвалили виділення 1,2 млрд євро допомоги Україні для боротьби з наслідками пандемії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: