ЄС остаточно затвердив 1,2 млрд євро для України

Читать на русском
В ЄС остаточно схвалили виділення 1,2 млрд євро допомоги Україні для боротьби з наслідками пандемії.

Рада Європейського союзу остаточно схвалила виділення Україні кредиту в розмірі 1,2 млрд євро на подолання наслідків пандемії коронавірусу.

Про це повідомили в пресцентрі Ради ЄС.

В ЄС розповіли, як пандемія вплинула на торгівлю з УкраїноюЄвросоюз не має наміру запроваджувати ніяких додаткових обмежень для захисту своїх виробників в умовах коронакризи.

Згідно з повідомленням, сьогодні, 20 травня, Рада ЄС узгодила виділення макрофінансової допомоги для боротьби з наслідками коронавірусу 10 країнам, а також країнам-сусідам.

Україна отримає від Європейського союзу допомогу в розмірі 1,2 млрд євро, що становить майже половину від загального бюджету програми підтримки.

«Разом з підтримкою від МВФ, ці кошти допоможуть поліпшити макрофінансову стабільність і дозволять країнам вивільняти ресурси на захист громадян і пом'якшення негативних наслідків пандемії коронавірусу», - заявили в Раді ЄС.

Також макрофінансову допомогу від ЄС отримають Туніс (600 млн євро), Боснія і Герцеговина (250 млн), Йорданія (200 млн), Албанія (180 млн), Північна Македонія (160 млн), Грузія (150 млн), Молдова (100 млн ), Косово (100 млн) і Чорногорія (60 млн).

Нагадаємо, 15 травня виділення макрофінансової допомоги для подолання наслідків пандемії підтримали в Європарламенті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: