ДБР викликало Порошенка на два допити

Читать на русском
Державне бюро розслідувань викликало п'ятого президента України і лідера партії Європейська солідарність Петра Порошенка для допиту і в якості свідка у двох кримінальних провадженнях.

Державне бюро розслідувань викликало п'ятого президента України і лідера партії Європейська солідарність Петра Порошенка для допиту і в якості свідка у двох кримінальних провадженнях.

Про це повідомляє пресслужба ДБР в середу, 27 травня.

«У зв'язку з неявкою 26 травня 2020 року, відповідно до вимог ст.133, 135 КПК України, Порошенко П.О. повторно викликається в Державне бюро розслідувань для допиту в якості свідка об 11:00 29 травня 2020 року в кримінальному провадженні № 42020000000000307, в якому досліджуються обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається з 43 картин всесвітньо відомих художників», - йдеться в повістці, оприлюдненій на сайті ДБР.

Крім цього, Порошенко викликається в ДБР в той же день на 12:00, о 12:00 29 травня, для допиту в якості свідка в кримінальному провадженні № 62020000000000456, за «фактом можливого незаконного використання спеціальних технічних засобів отримання інформації, яка може завдати істотної шкоди державним інтересам». Може йтися про прослуховування і запис в 2015 році розмов Порошенка з тодішнім віце-президентом США Джозефом Байденом.

Раніше повідомлялося, що співробітники ДБР прорвалися до будівлі музею Івана Гончара, де експрезидент Петро Порошенко у вівторок, 26 травня, відкрив виставку картин.

Нагадаємо, цього дня у ДБРчекали Порошенка на допит у справі про ці картини, але він не з'явився.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: