У ДБР прокоментували події в музеї Гончара

Читать на русском
Візит співробітників ДБР до музею Гончара у віторок, 25 травня, був здійснений з метою вручення п'ятому президенту України Петру Порошенку повідомлення про виклик на допит та проведення слідчих дій.

Візит співробітників ДБР до музею Гончара у віторок, 25 травня, був здійснений з метою вручення п'ятому президенту України Петру Порошенку повідомлення про виклик на допит та проведення слідчих дій.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у Telegram.

«П'ятий президент України неодноразово повідомлявся про виклик на допит до ДБР, але жодного разу не з'явився. Із засобів масової інформації стало відомо, що він перебуває у музеї Гончара. З метою вручення повідомлення про виклик на допит та проведення слідчих дій працівники ДБР вирушили до музею Івана Гончара», - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що Порошенко дізнавшись про можливий приїзд слідчих ДБР залишив свою дружину та покинув музей. Саме дружина Порошенка в якості родича свідка згідно вимог КПК України і отримала повістки про виклик на чергові допити.

Також у пресслужбі заявили, що дії працівників ДБР проводились відповідно до Кримінального процесуального кодексу України, однак адміністрація музею та інші особи перешкоджали проведенню слідчих дій.

«З урахуванням подій, які відбувалися на території музею, для належного проведення необхідних слідчих дій, задіяно спецпідрозділ Державного бюро розслідувань. Під час виконання обов’язків спецпідрозділу будь які заходи фізичного впливу не застосовувалось», - наголосили у відомстві.

Як уточнили в ДБР, наразі проведення слідчих дій завершено.

Раніше повідомлялося, що співробітники ДБР прорвалися до будівлі музею Івана Гончара, де експрезидент Петро Порошенко у вівторок, 26 травня, відкрив виставку картин.

Нагадаємо, у ДБР сьогодні чекали Порошенка на допит у справі про ці картини, але він не з'явився.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: