Зеленський відвідає Словаччину з офіційним візитом

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський прийняв запрошення президента Словацької Республіки Зузани Чапутової відвідати Словаччину з офіційним візитом.

Президент України Володимир Зеленський прийняв запрошення президента Словацької Республіки Зузани Чапутової відвідати Словаччину з офіційним візитом.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

«Чапутова підтвердила запрошення президенту України відвідати Словаччину з офіційним візитом, яке було з вдячністю прийняте», - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, президент Словаччини подякувала за вишиванку, яку український президент надіслав їй з нагоди Всесвітнього дня вишиванки.

Також співрозмовники обмінялися думками щодо ситуації в Україні та Словаччині з поширенням пандемії COVID-19 і заходів, яких вживають уряди двох країн для подолання наслідків кризи та відновлення економічної активності.

«Небагато країн змогли взяти поширення епідемії під контроль, як це вдалося Словаччині. Бажаю вам сил та міцного здоров’я для подолання викликів, спричинених пандемією. Мої співчуття родинам, які втратили близьких, та побажання одужання хворим», – наголосив Президент України.

Володимир Зеленський висловив подяку словацькій колезі за гуманітарну допомогу, надану Словаччиною Україні для боротьби з поширенням коронавірусу.

Нагадаємо, Словаччина виділила Україні допомогу для боротьби з пандемією коронавірусу. Зокрема, були передані захисні маски, дезінфікуючі засоби, ковдри та інші предмети.

раніше Європарламент підтримав надання Україні 1,2 млрд євро в рамках пакету макрофінансової допомоги в 3 млрд євро для протидії економічній кризі пандемії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: