Президент Словаччини закликала підтримати санкції проти Росії

Читать на русском
Президент Словаччини Зузана Чапутова підтримала продовження європейських санкцій проти Росії до виконання Мінських домовленостей.

Президент Словаччини Зузана Чапутова підтримала продовження європейських санкцій проти Росії до виконання Мінських домовленостей.

Про це вона сказала на спільній прес-конференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві, повідомляє кореспондент Європейської правди.   «Словаччина відповідно до позиції Європейського Союзу продовжує підтримувати санкції проти Росії, поки не будуть виконані Мінські угоди і Україна не відновить контроль над своєю територією», - сказала Чапутова.

Також вона зазначила, що 5 років тому Україна заявила про прагнення до європейських цінностей і тому потрібно, щоб це рішення шанувалося з боку ЄС.

«Я хочу запевнити українських громадян, що Словаччина і надалі підтримуватиме Україну на шляху реформ і на шляху до європейської та євроатлантичної інтеграції», - сказала вона.

Раніше Європейський союз продовжив ще на шість місяців індивідуальні санкції проти дій Російської Федерації.

Нагадаємо, президент Зеленський, виступаючи на 16 щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії YES, закликав міжнародне співтовариство зберегти санкції проти Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: