Україна попросила гуманітарну допомогу в Ізраїлю

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, в ході якої попросив гуманітарну допомогу і обмін досвідом у боротьбі з коронавірусом.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, в ході якої попросив гуманітарну допомогу і обмін досвідом у боротьбі з коронавірусом.

Також Зеленський привітав Нетаньяху з вступом на посаду.   Про це в понеділок, 25 травня, повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Вітаю вас з призначенням на посаду прем'єр-міністра і завершенням формування уряду. Вражений вашою політичною майстерністю - історія формування уряду єдності є неймовірною», - зазначив президент України.

Сторони обговорили напрямки подальшої співпраці та домовилися об'єднати зусилля двох держав у боротьбі з пандемією COVID-19.

«Ізраїль - це приклад ефективної боротьби з пандемією. Був би вдячний вашому уряду за надання гуманітарної допомоги, а також за обмін передовим досвідом у боротьбі з коронавірусом», - сказав Зеленський.

Нетаньяху зазначив, що ізраїльський уряд розгляне цей запит України, відзначивши дружні відносини двох держав.

Зеленський наголосив, що Україна й Ізраїль завжди були і надалі залишаться надійними друзями і партнерами.

Він також зазначив, що в умовах пандемії коронавірусу підтримка двосторонньої торгівлі має особливо важливе значення для обох країн. Він закликав ізраїльську сторону в найкоротші терміни завершити ратифікацію двосторонньої Угоди про вільну торгівлю, підписаної 21 січня 2019 року.

Крім того, співрозмовники обговорили проекти в Україні, цікаві для ізраїльських інвесторів, зокрема перспективність участі ізраїльської сторони у будівництві міжнародного аеропорту в Черкасах і автодороги.

Нетаньяху запросив Зеленського відвідати Державу Ізраїль після стабілізації ситуації з пандемією.

Раніше повідомлялося, що Україна та Ізраїль узгодили новий раунд переговорів.

Також Україна і Ізраїль почали переговори про відновлення авіасполучення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: