В Ізраїлі затвердили новий склад уряду

Читать на русском
В Ізраїлі затвердили новий склад уряду, який одночасно містить двох прем'єр-міністрів. Таким чином це історичний момент в єврейській державі.

В Ізраїлі затвердили новий склад уряду, який одночасно містить двох прем'єр-міністрів. Таким чином це історичний момент в єврейській державі, коли присягу складає уряд ротаційного обміну, який очолять два прем'єри.

Про це повідомляє Jewish News.

Уряд очолять два прем'єр-міністри Біньямін Нетаньяху і Бені Ганц, які будуть змінювати один одного. Склад нового уряду на цей раз визначав Нетаньяху. Коли його змінить Ганц, він зможе призначити інших міністрів.

Як наголошується, в Ізраїлі довгий час спостерігалася урядова криза. Так, треті дострокові вибори в країні отримала партія Нетаньяху «Лікуд». Перемога була з невеликою перевагою, таким чином їй і її союзникам не вдалося отримати більшість в парламенті. Після цього Нетаньяху і Бені Ганц, який очолює партію «кахоль-Лаван», кілька тижнів не могли домовитися про створення уряду, в тому числі і додатково відведений для цього період.

Країна рухалася вже до четвертим дострокових виборів. Однак наприкінці квітня лідер партії «Лікуд» Нетаньяху і лідер партії «кахоль-Лаван» Ганц домовилися про створення уряду національної єдності.

Нагадаємо, Ізраїль відновлює роботу шкіл і дитячих садів з 17 травня.

Також відзначимо, в Ізраїлі суд дозволив обвинуваченому в корупції прем'єру Нетаньяху сформувати уряд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: