Україна та Ізраїль узгодили новий раунд переговорів

Читать на русском
Україна і Ізраїль проведуть черговий раунд політичних консультацій. Відповідної домовленості досягли заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар та посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон.

Україна та Ізраїль проведуть черговий раунд політичних консультацій.

Відповідної домовленості досягли заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар та посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон, повідомляє пресслужба МЗС України.

Відзначається, що розмова відбулася на тлі приведення до присяги нового уряду Ізраїлю.

«20 травня заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар прийняв Посла Держави Ізраїль в Україні Джоела Ліона. Сторони обговорили широкий спектр питань двостороннього співробітництва, включаючи перспективи розвитку політичного та економічного діалогу з новим урядом Ізраїлю, підтримку територіальної цілісності України, а також ситуацію в регіоні Близького Сходу», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що співрозмовники приділили особливу увагу проблематиці злочинів проти людяності - Голокосту і Голодомору. Українська сторона висловила сподівання, що новий парламент Ізраїлю визнає Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу.

Боднар також висловив надію на збереження позиції Ізраїлю в підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Як повідомлялося, Україна та Ізраїль почали переговори про відновлення авіасполучення між країнами після зняття відповідних обмежувальних заходів.

Нагадаємо, в Ізраїлі затвердили новий склад уряду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: