У МОЗ погодилися з пом'якшенням карантину в Києві

Читать на русском
Пом'якшення карантину в Києві з 23 травня. МОЗ отримало нові дані, які підтверджують готовність столиці до другого етапу виходу з карантину.

Київ може переходити до другого етапу пом'якшення карантину, з огляду на нові показники щодо ситуації з коронавірусом.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в суботу, 23 травня, на своїй сторінці в в Facebook. При цьому на ранковому брифінгу він говорив про неможливість пом'якшити карантин в столиці.

Київ переходить до другого етапу послаблення карантину – КМДАПом'якшення карантину в Києві почнеться з 23 травня Таке рішення прийняли в КМДА в суботу вранці. З 25 травня в столиці відкриють метро.

Як уточнив Степанов, МОЗ отримало свіжі дані щодо захворюваності на коронавірус в Києві, які свідчать про поліпшення ситуації.

«Рівень захворюваності в столиці України зараз становить 11,7 на 100 000 населення при нормі 12, тому Київ може переходити на другий етап пом'якшення карантину», - написав Степанов.

При цьому він зазначив, що рішення про чергове послаблення карантину - справа міської комісії ТЕБ та НС.

Глава МОЗ також розповів, що 22 травня його заступник Віктор Ляшко зустрівся з керівництвом Київського метрополітену.

«Працівники відповідально поставилися до організації безпечного перевезення під час епідемії коронавірусу. Вони розробили дистанційні розмітки, закупили термометри і захисні щитки для співробітників, а також забезпечили станції інформаційними матеріалами та відеороликами про COVID-19», - повідомив Степанов.

Нагадаємо, сьогодні вранці на брифінгу глава МОЗ Максим Степанов повідомив, що перехід Києва на другий етап послаблення карантину поки що неможливий.

У той же час вранці 23 травня в КМДА повідомили, що прийняли рішення щодо пом'якшення карантину в столиці. Сьогодні в Києві пустять весь громадський транспорт, а з 25 травня - метро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: