Кличко попросив Кабмін дозволити Києву пом'якшити карантин

Читать на русском
Мер Києва Віталій Кличко просить Кабмін дозволити другий етап послаблення карантину в столиці.

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду з проханням дозволити столиці перейти до другого етапу послаблення карантинних обмежень, зокрема – відкрити метро.

Про це він заявив під час брифінгу в п'ятницю, 22 травня.

За словами Кличка, Київ не відповідає тільки одному з трьох критеріїв МОЗ.

«З 23 травня столиця планувала почати наступний етап зняття обмежень. МОЗ заявив, що Київ не відповідає критеріям. Столиця не відповідає тільки одному з трьох критеріїв», - зазначив мер Києва.

Кличко запевнив, що в столиці будуть пом'якшувати карантин поступово. За його словами, планується відновити роботу громадського транспорту та метро, але не відкривати дитячі та спортивні майданчики.

«Тому я звертаюся до уряду дозволити Києву розпочати другий етап послаблення, але не всіх, а тих, що критично необхідні місту і бізнесу. Зокрема, відновити роботу наземного громадського транспорту і торгових закладів на 1000 квадратних метрів з 23 травня. Не відкривати поки дитячі та спортивні майданчики. Метро відкрити, як планували, з 25 травня, тому що в місті відбувається транспортний колапс», - зазначив Кличко.

Він уточнив, що оскільки 23 травня - вихідний день, наземний громадський транспорт зможе почати роботу з 12:00.

«Ми чекаємо реакції уряду. А місто завтра вранці проведе засідання комісії з надзвичайних ситуацій і прийме остаточне рішення. З огляду на тижневу динаміку захворювання в столиці», - додав Кличко.

Нагадаємо, 22 травня МОЗ оприлюднило список областей, які не готові до другого етапу зняття карантинних обмежень. Серед них також є і Київ. Можуть пом'якшувати карантин тільки 13 областей, в яких це дозволяє зробити епідситуація з коронавірусом.

Також повідомлялося, що Київська область поки не буде послаблювати карантин. Про це заявили в столичній ОДА.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: