У Києві пом'якшити карантин поки неможливо – Степанов

Читать на русском
Пом'якшення карантину в Києві. Глава МОЗ заявив, що на сьогодні в столиці неможливо послабити карантин, але ситуація може змінитися днями.

Київ на сьогоднішній день не може переходити до другого етапу пом'якшення карантину, але ситуація може змінитися найближчими днями.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в суботу, 23 травня.

Адаптивний карантин: як уряд має повертати до життя регіониУряд повинен зняти обмеження в усіх областях й запровадити карантин для відвідування окремих приміщень, вважає експерт.

За його словами, показник инцидентності (кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення має бути менше 12) не дозволяє поки переходити до послаблення карантинних обмежень в Києві.

«На сьогоднішній день в Києві показник инцидентности перевищує 12 і знаходиться на рівні 15. Звичайно, якщо ми говоримо про сьогоднішній день, перехід до другого етапу пом'якшення поки не можливий», - сказав Степанов, відповідаючи на питання про можливий запуск роботи метро в столиці з 25 травня.

При цьому він підкреслив, що ситуація може змінитися.

«Але я не виключаю, що ситуація може змінитися найближчими днями. Буде тоді прийнято відповідне рішення на регіональної комісії ТЕБ та НС і можуть бути зміни», - зазначив глава МОЗ.

Нагадаємо, 22 травня мер Києва Віталій Кличко звернувся до Кабміну з проханням дозволити відкрити в столиці метро і пустити громадський транспорт.

Як відомо, з 22 травня в Україні розпочався другий етап послаблення карантину, проте перейти до нього дозволили не всім областям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: