Київ переходить до другого етапу послаблення карантину – КМДА

Читать на русском
Пом'якшення карантину в Києві почнеться з 23 травня Таке рішення прийняли в КМДА в суботу вранці. З 25 травня в столиці відкриють метро.

Влада Києва прийняла рішення про перехід до наступного етапу послаблення карантину. З 23 травня в столиці пустять громадський транспорт, з 25 травня - метро.

Про це заявив виконуючий обов'язки першого заступника голови КМДА Валентин Мондрієвський на брифінгу в суботу, 23 травня.

За його словами, таке рішення було прийнято на засіданні комісії з ТЕБ та НС, яке провели в суботу вранці, і з урахуванням зміни показників для послаблення карантину.

«Ми сьогодні в Києві маємо такі показники: загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення становить в Києві щонайменше 12 людей, а саме 11,7%», - сказав він.

За словами Мондрієвського, другий показник, який дає можливість переходити до послаблення карантину - це завантаженість ліжок в закладах охорони здоров'я. На сьогодні визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19 становить менше 50%, а саме 35%. Тобто, в Києві в лікарнях завантажені 35% ліжок.

«Наступний показник - середня кількість тестувань методом ПЛР становить більше 12 чоловік на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів. У Києві цей показник становить 37,7. З огляду на всі ці показники прийнято рішення про перехід до наступного етапу послаблення карантинних заходів в місті Києві», - заявив він.

Мондрієвський повідомив, що вже сьогодні з 12:00 у столиці весь громадський транспорт відновить роботу в звичайному режимі. А з понеділка запрацює метро, ​​відкриють ринки і ярмарки.

«З 25 травня з дотриманням всіх норм і регламентів запрацює метрополітен в звичайному режимі. Також з 25 травня почнуть працювати всі ринки і ярмарки. І також 25 травня будуть доступні для користування спортивні та дитячі майданчики в парках, скверах і на прибудинкових територіях», - додав він.

Нагадаємо, 22 травня мер Києва Віталій Кличко звернувся до Кабміну з проханням дозволити відкрити в столиці метро і пустити громадський транспорт.

Вранці 23 травня в МОЗ заявили, що пом'якшити карантин в Києві поки що неможливо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: