Відеоконференція з «кримчанами» в ООН: як повинна відреагувати Україна

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Сьогодні, 21 травня, Російська Федерація ініціювала в ООН проведення відеоконференції щодо Криму. Українська сторона та ще низка країн відмовилися від участі, однак Україна повинна була представити ноту щодо цього. Про це в коментарі «Слово і діло» сказав політолог Олег Палій у коментарі «Слово і діло».

«Росія намагається просто завозити людей на такі заходи й підривати механізм санкцій. Категорично це нічого не змінить, але якщо це довго продовжувати, то це може підірвати дієздатність санкційного режиму й відносини з державами, які відвідують такі заходи, але це звична політика Росії», – зауважив Палій.

Окупація Криму: чи буде доречним окремий переговорний форматУкраїна повинна обговорювати окупацію Криму і конфлікт на Донбасі в одному і тому ж форматі, вважає експерт.

Він додав, що іншим країнам варто було б утриматися від відвідування таких заходів.

Експерт додав, що ігнорування подібних кроків із боку Росії є послідовною реакцією, але могли б бути застосовані більш серйозні кроки у відповідь.

«Ноту можна представити, але їхати, звісно, туди немає чого», – сказав експерт.

На його думку, на міжнародному рівні щодо Криму зберігаються санкції проти Росії й подібні ініціативи навряд чи змінять позицію щодо цього.

«Санкції вже перейшли в такий собі самопідтримувальний режим і це добре. Вони не посилюються, на жаль, але і не послаблюються», – підсумував політолог Олег Палій.

Нагадаємо, конференція Радбезу ООН щодо Криму, яку організувала Росія, відбулася без участі представників України.

Раніше повідомлялося, президент Володимир Зеленський уповноважив заступника міністра закордонних справ України Євгена Єніна представляти Україну в Міжнародному суді ООН.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: