У Мінфіні назвали втрати від несплати податків на нерухомість

Читать на русском
Несплата податку на нерухоме майно приносить 2 млрд грн збитків місцевим бюджетам щорічно. Причина - майже половина нерухомості відсутня в Держреєстрі.

Несплата податку на нерухоме житлове та нежитлове майно через відсутність повної бази об'єктів оподаткування в Держреєстрі приносить 2 млрд грн збитків місцевим бюджетам щорічно.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства фінансів в п'ятницю, 22 травня.

Податкові надходження: скільки українці сплачували державі та заборгували за останні два рокиПодаткові надходження та борги мінливі як весняна погода. Протягом останніх двох років ситуація коливалась щомісяця.

Як зазначили у відомстві, близько 40% нерухомого та нежитлового майна відсутнє в Державному реєстрі.

У Мінфіні вважають, що органи місцевого самоврядування повинні внести до Державного реєстру прав на нерухоме майно всю інформацію, якої бракує щодо об'єктів. Зокрема, перенести архівні дані з паперових носіїв в електронну базу.

Це дасть можливість збільшити надходження до місцевих бюджетів.

«Проведення на належному рівні зазначеної роботи в цьому році дозволить, за песимістичним прогнозом, додатково залучити (при діючих ставках податку) до місцевих бюджетів в 2021 році близько 2 млрд гривень», - уточнили в Мінфіні.

У міністерстві відзначили, що за підсумками 2019 року від сплати податку на нерухоме майно до місцевих бюджетів надійшло 4,9 млрд грн, а за 2018 рік - 3,7 млрд грн.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський підписав закон для ліквідації корупції у сфері нерухомості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: