Зеленський підписав закон для ліквідації корупції щодо оцінки нерухомості

Читать на русском
Зеленський підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об’єктів нерухомості.

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об’єктів нерухомості та прозорості реалізації майна» № 354-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 5 грудня 2019 року.

Закон скасовує необхідність сплати коштів за формування довідок і звітів про оцінку об’єктів нерухомості на користь приватних електронних майданчиків. Це сприятиме розвитку ринку нерухомості в Україні, створить умови для покращення інвестиційного клімату та зменшення напруги в суспільстві.

Як змінилися ціни з моменту обрання Зеленського президентомЗа вісім місяців роботи президента гривня зміцнилась, вартість бензину і тарифи на комуналку майже не змінились, але подорожчала гаряча вода.

Документ, зокрема, запроваджує нову, спрощену модель оцінки об’єктів нерухомості, що дасть змогу здійснювати автоматичну оцінку в максимально стислі терміни. Будь-яка особа зможе отримати довідку про автоматичну оцінку об’єкта нерухомого майна та на її підставі укласти угоду.

У разі незгоди з вартістю об'єкта нерухомого майна, визначеною модулем автоматично, особа матиме право звернутися до суб'єкта оціночної діяльності (оцінювача) й провести оцінку в загальному порядку з реєстрацією звіту в Єдиній базі даних звітів про оцінку.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім пунктів 2-5 розділу І, які набирають чинності з першого числа місяця, що настає за днем оприлюднення Фондом державного майна України рішення про введення в промислову експлуатацію програмного забезпечення Єдиної бази звітів про оцінку, але не пізніше 1 липня 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: