Справа Шеремета: слідство змінило підозру фігурантам

Читать на русском
Слідство змінило підозру фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко, Андрій Антоненку та Яні Дугар.

Слідство змінило підозру фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко, Андрій Антоненку та Яні Дугар.

У справі з'явилися невстановлені особи, які є організаторами, і їхні матеріали виділили в окреме провадження, повідомив адвокат Антоненка Леонід Маслов у Facebook.

За інформацією Маслова, у справі з'явилися невстановлені особи, що «залучили» Антоненка, Дугар і Кузьменко.

«Прибрали «ультранаціоналістичні ідеї», «велич арійської раси» і інший подібний треш. Тепер невстановлені особи діючи з низки особистих мотивів вирішили створити резонансну подію з метою подальшої провокації численних акцій протесту. Ці невстановлені особи «залучили» А.Антоненка, Я.Дугар і Ю.Кузьменко. не за гроші (в кваліфікації вбивства відсутня згадка про корисний мотив і посилання на пункти 6, 11 ч. 2 ст 115 КК - корисливий або замовний мотив)», - розповів адвокат.

За його словами, Антоненко тепер не організатор, а простий виконавець за попередньою змовою, Кузьменко тепер тільки заклала вибухівку разом з Антоненком, але не натискала на гачок.

«Тепер вони ще й знищили машину Субару і за невідомих обставинах зберігали невідому вибухівку. Це додає ще 2 статті до звинувачення», - написав він.

Раніше підозрюваного в організації вбивства Шеремета залишили під вартою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: