МОЗ оприлюднило головні етапи послаблення карантину

Читать на русском

Міністерство охорони здоров'я опублікувало 5 етапів ослаблення карантину в Україні. Ослаблення обмежень почнуться вже з 22 травня.

Міністерство охорони здоров'я опублікувало 5 етапів ослаблення карантину в Україні. Ослаблення обмежень почнуться вже з 22 травня.

Про це повідомляє верифікований МОЗ Telegram-канал Коронавірус інфо.

Так, перший етап ослаблення адаптивного карантину розпочнеться вже 22 травня: дозволять роботу громадського транспорту і внутрішніх обласних залізничних перевезень, проведення релігійних (1 людина на 10 кв. метрів) і спортивних (до 50 осіб без глядачів) заходів, а також роботу готелів, але з обмеженнями.

На другому етапі, який розпочнеться 25 травня уряд дозволить відновити роботу метрополітенів, але за умови використання масок і респіраторів. Також планується відкрити дитячі садки.

Третій етап ослаблення почнеться в країні з 1 червня. На третьому етапі буде відновлено роботу фітнес-центрів і установ освіти, але за умови занять в групах до 10 осіб. Також дозволять міжобласні перевезення залізничним транспортом.

З 10 червня в рамках четвертого етапу ослаблення планується дозволити роботу кафе та ресторанів в приміщеннях, роботу закладів культури та повноцінну роботу готелів і хостелів.

П'ятий етап ослаблення адаптивного карантину включає лише відновлення авіаперельотів. Цей етап ослаблення розпочнеться 15 червня.

Раніше в ЗСУ за добу зареєстрували ще три випадки коронавірусу.

Також нагадаємо, за кордоном від коронавірусу одужали 73 українці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: