У Рівненській області вирішили поки не пом'якшувати карантин

Читать на русском
Рівненська область прийняла рішення не послаблювати карантин з 22 травня через новий антирекорд по числу нових випадків коронавірусу.

Рівненська область не переходитиме до другого етапу послаблення карантину з 22 травня. За минулу добу в регіоні - антирекорд нових випадків коронавірусу.

Про це в Facebook повідомив глава Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Не всі області можуть переходити до другого етапу пом'якшення карантину – ЦГЗНа сьогоднішній день 13 областей України можуть перейти до другого етапу пом'якшення карантину.

За його словами, комісія з питань ТЕБ ​​та НС прийняла рішення не послаблювати карантин в Рівненській області через епідемічну ситуацію. За минулу добу в регіоні зафіксували 66 випадків COVID-19 - це новий місцевий антирекорд.

«У зв'язку з продовженням карантину, обмеження, які діяли досі, залишаються. Якщо протягом 7 днів на території області буде зафіксовано не більше 150 випадків захворювання на коронавірус, обласна комісія ТЕБ та НС перегляне своє рішення», - зазначив Коваль.

Він уточнив, що новий спалах виявили в Здолбунівському інтернаті для літніх і осіб з інвалідністю, де заразилися 6 працівників і 6 підопічних. Зараз інтернат закритий для відвідувачів.

Нагадаємо, Кабмін запровадив в Україні адаптивний карантин до 22 червня, а також дозволив перейти до другого етапу пом'якшення карантину з 22 травня.

При цьому в ЦГЗ заявили, що послабити карантин поки можуть тільки 13 областей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: