У Мінінфраструктури назвали умови відновлення роботи транспорту

Читать на русском
Відновлення роботи громадського транспорту, починаючи з 22 травня, можливо за певних умов. Зокрема, протягом тижня має бути скорочення нових випадків захворювання коронавірусом.

Відновлення роботи громадського транспорту, починаючи з 22 травня, можливо за певних умов. Зокрема, протягом тижня має бути скорочення нових випадків захворювання коронавірусом.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в Facebook.

Як у світі під час карантину працює громадський транспортМетро, як і весь громадський транспорт, на час карантину закриті в Індії. У країнах Європи транспорт працює з невеликими обмеженнями.

Відновлення транспорту дозволено, якщо в регіоні за останні 7 днів на 100 тисяч населення налічується в середньому менш як 12 нових випадків COVID-19, при середній кількості ПЛР і ІФА тестів понад 12. Також завантаженість ліжок у лікарнях, куди госпіталізують хворих коронавірусів, має становити менш як 50%.

Згідно з рішенням уряду, робота транспорту буде поновлюватися в п'ять етапів:

  • з 22 травня - регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом в міському, приміському, внутрішньообласному і міжнародному сполученні;

  • з 25 травня - перевезення пасажирів у метро;

  • з 1 червня - залізничні пасажирські перевезення в міському, регіональному, далекому внутрішньому та міжобласному сполученні;

  • з 1 червня - міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом. Якщо перевезення здійснюється до регіону, де ще немає ослаблення карантину, заповненість місць має складати не більше 50% за умови розсадження пасажирів із вільним місцем поруч, спереду і ззаду.

  • з 15 червня - приймання та відправлення повітряних суден, що виконують регулярні пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

При цьому будуть збережені вимоги персональної безпеки:

  • масковий режим;

  • температурний скринінг працівників;

  • постійна дезінфекція транспорту.

Раніше в Києві виявили три нових спалахи коронавірусу.

Також нагадаємо, в Україні зафіксовано 19 230 випадків коронавірусної хвороби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: