Степанов розповів, у яких регіонах транспорт ще не запустять

Читать на русском
З 22 травня громадський транспорт в Україні можуть запустити не скрізь. Про це розповів очільник МОЗ Маким Степанов на брифінгу.

З 22 травня громадський транспорт в Україні можуть запустити не скрізь. Про це розповів очільник МОЗ Маким Степанов на брифінгу.

За його словами, все залежить від того, чи дозволить епідемічна ситуація запустити транспорт. Під питанням знаходяться деякі західні області.

В Україні з'явиться нова модель громадського транспорту: як замінити маршруткиМіністерство інфраструктури ініціювало законопроект, яким пропонує нову модель громадського транспорту, що дозволить замінити маршрутки автобусами й електробусами.

«Якщо їх (критерії - ред.) проходить область, то буде пом'якшення карантину, якщо ці критерії перевищуються - область не переходить до наступного етапу. Ці показники будуть визначатися на 21 травня, щоб з 22 травня (знати - ред.), чи переходить область на наступний етап, або не переходить», - сказав Степанов.

Також міністр назвав, які регіони можуть залишитися без громадського транспорту:

«Станом на 18 травня це в основному області із західних регіонів - Чернівецька, Волинська, Рівненська області та інші. Тому рішення буде прийматися вже безпосередньо перед переходом до другого етапу (пом'якшення карантину. - ред.) ».

Нагадаємо, раніше стали відомі правила роботи транспорту в Києві. Комунальний наземний громадський транспорт у столиці після 22 травня буде працювати з певними вимогами.

А з 25 травня планують запустити метро в Києві.

Раніше в МОЗ дали рекомендації щодо нових правил роботи транспорту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: