Командування Повітряних сил України представило план розвитку

Читать на русском
Командування Повітряних сил України представило план розвитку (візію) до 2035 року. Згідно з планом необхідно додаткове фінансування Повітряних сил з боку уряду України.

Командування Повітряних сил України представило план розвитку (візію) до 2035 року. Згідно з планом необхідно додаткове фінансування Повітряних сил з боку уряду України.

Про це йдеться у відповідному документі Повітряних сил.

Згідно з аналізом ВС, рівень загроз безпеки України, в тому числі в повітряному просторі, на наступні 15 років залишається стабільно високим і має тенденцію до погіршення.

«Ми бачимо, що РФ не залишає спроб підірвати єдність і цілісність нашої держави, його незалежність і суверенітет, і продовжує нарощувати свій потенціал в повітряному просторі поблизу наших кордонів. Так само, в довгостроковій перспективі очікується поява нових викликів національній безпеці в повітряному просторі», - йдеться в документі.

У зв'язку з погрозами командування Повітряних сил акцентує уваги не необхідності додаткового фінансування з боку уряду України.

«Реалізація цієї візії вимагає значних фінансових ресурсів, що виходять за рамки поточного фінансування Збройних сил, і неможлива без підтримки уряду України. Зокрема її реалізація вимагатиме розробки державних цільових програм переоснащення зенітних ракетних військ (закупівлі розподілених зенітно-ракетних комплексів середньої дальності) і тактичної авіації (закупівлі багатоцільових винищувачів), а також військово-технічної допомоги від країн-партнерів», - відзначили в ЗСУ.

Раніше в ЗСУ виявили нові випадки коронавірусу.

Також нагадаємо, ЗСУ провели випробування модернізованого танка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: