На Донбас минулого тижня прибуло понад десять танків із РФ – розвідка

Читать на русском
Через неконтрольовані Україною ділянки кордону до окупаційних підрозділів прибула військова техніка з Російської Федерації, зокрема понад десять танків.

Через неконтрольовані Україною ділянки кордону до окупаційних підрозділів прибула військова техніка з Російської Федерації, зокрема понад десять танків.

Про це з посиланням на повідомлення Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив представник пресцентру Міноборони Михайло Шаравара.

«Командування ЗС РФ під виглядом логістичного забезпечення бойової підготовки військ у літньому періоді навчання цього року посилює готовність до застосування з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК. Зокрема, минулого тижня з території Росії через неконтрольовані Україною ділянки кордону до окупаційних підрозділів доставлено три вагони з боєприпасами, у т.ч. для озброєння заборонених калібрів, понад десять танків, із них три нових, решта після ремонту, вісім бойових броньованих машин та до тридцяти автомобілів, завантажених боєприпасами для стрілецької зброї та гранатометів», – повідомив речник Міноборони.

За його словами, російські пропагандисти намагаються виправдати збільшення обсягів постачання зброї на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях нібито «загрозою наступу» підрозділів Об’єднаних сил наприкінці травня.

Нагадаємо, за минулу добу збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню.

Також повідомлялося, що спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: