У МОЗ оприлюднили рекомендації щодо роботи готелів

Читать на русском
Відкриття готелів в Україні. МОЗ підготувало рекомендації для роботи закладів в умовах послаблення карантину.

Міністерство охорони здоров'я підготувало проект рекомендацій для співробітників готелів в рамках послаблення карантину.

Відповідний документ МОЗ оприлюднило у понеділок, 18 травня.

Так, документ передбачає, що робота готелів на період карантину буде організована з урахуванням таких рекомендацій:

  • Всі працівники перед початком робочої зміни повинні проходити температурний скринінг. В готелі повинен бути призначений відповідальний за цей процес. Працівники з температурою вище 37,2 або ознаками респіраторних захворювань не допускаються до виконання обов'язків.
  • На вході в готель і в вестибюлях необхідно розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики COVlD-19 і організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;
  • При появі симптомів респіраторного захворювання і/або підвищенні температури у постояльця, його необхідно ізолювати в номері до прибуття карети швидкої допомоги, яку викликає персонал готелю.
  • Дозволяється одночасне перебування відвідувачів у вестибюлі установи з розрахунку не більше однієї людини на 10 квадратних метрів площі залу обслуговування. Допуск відвідувачів і перебування в готелі (поза номера) дозволяється тільки в респіраторі або захисній масці (в тому числі саморобної), так, щоб були покриті ніс і рот.
  • Адміністрація готелю повинна не допускати появу черг в місцях можливого скупчення відвідувачів. Також в місцях потенційного скупчення відвідувачів повинно бути нанесене тимчасове маркування для забезпечення дотримання дистанції не менше 1,5 метри.
  • З метою уникнення черг при поселенні в готель повинна бути забезпечена попередня онлайн-реєстрація відвідувачів. На рецепції готелю встановлюється захисний екран між персоналом і відвідувачами. У готельних закладах забороняється робота конференц-залів, фітнес і СПА-центрів готелів.
  • Харчування в готелях може бути організовано шляхом доставки їжі в номери за попереднім замовленням, або в ресторанах (кафе) готелів, тільки на відкритих майданчиках за умови дотримання відстані не менше 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами і розміщення не більше чотирьох клієнтів за столом (без урахування дітей у віці до 14 років).
  • Працівники готелю зобов'язані регулярно мити руки з милом або обробляти їх антисептиками не рідше одного разу на 3 години і після відвідування громадських місць, туалету, прибирання і т.п., утримуватися від контакту з особами, що мають симптоми респіраторних захворювань і самоізолюватись в разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.

Окремі вимоги МОЗ висуває щодо дезінфекції та засобів захисту. Так, адміністрація готелю повинна забезпечити:

  • наявність не менше п'ятиденного запасу засобів індивідуального захисту і їх використання працівниками;
  • постійна наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників в санвузлах номерів і санвузлах загального користування. Використання багаторазових рушників заборонено;
  • щогодинне вологе прибирання місць найбільшого скупчення відвідувачів;
  • дезінфекцію поверхонь, з якими контактують відвідувачі, у всіх громадських і службових зонах кожні 3-4 години;
  • безперебійну роботу систем вентиляції;
  • централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери з подальшою утилізацією,
  • обмеження масових зборів працівників в закритих приміщеннях;
  • тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику (особи, які досягли 60-річного віку, особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет, і хронічні захворювання легенів).

Перед тим, як ці рекомендації будуть затверджені, МОЗ виніс їх на громадське обговорення.

Нагадаємо, раніше в МОЗ назвали нові правила роботи салонів краси.

Також повідомлялося, що планують дозволити в рамках послаблення карантину з 22 травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: