Стало відомо, що можуть дозволити після пом'якшення карантину з 22 травня

Читать на русском
Ослаблення карантину в Україні з 22 травня. Можуть заробити дитсадки, відновляться спортивні змагання і відкриють готелі.

В рамках другого етапу виходу з карантину в Україні з 22 травня можуть запрацювати дитячі сади, відновляться спортивні змагання і відкриють готелі.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у четвер, 14 травня.

Які особливості виходу з карантину в різних областях УкраїниУ Чернівецькій та Івано-Фанківській областях діє адаптивний карантин, у Дніпрі працюють СТО та хімчистки, у Мукачеві відкрили торговельні центри.

«Якщо говорити про пом'якшення, я розумію, що всіх саме це цікавить, які саме пом'якшення ми плануємо з 22 травня, виходячи з сьогоднішньої ситуації, на цьому я хочу підкреслити. Це дозвіл на проведення спортивних змагань, але, звичайно, без глядачів, це відкриття готелів, крім хостелів і без функціонування ресторанів і спортивних залів. Це зовнішнє незалежне оцінювання, тобто, ми даємо дозвіл. Також буде відповідний дозвіл на громадський транспорт і також на дошкільні навчальні заклади», - сказав міністр.

При цьому, за його словами, як і раніше доведеться дотримуватися маскового режиму, соціальної дистанції і застосовувати антисептики.

«Також під кожні ці події, чи це спортивні змагання, або громадський транспорт - у нас буде розроблений дуже чіткий критерій, як користуватися транспортом, або як можливо проводити ці змагання. І ми будемо вимагати саме дотримання цих правил», - додав міністр.

Нагадаємо, 11 травня в Україні розпочався перший етап виходу з карантину.

Сьогодні в МОЗ повідомили, що в Україні вперше за добу одужали від COVID-19 більше, ніж заразилися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: