Євросоюз і США виступили із заявами щодо Криму

Читать на русском
Представництво Євросоюзу в Україні закликало Росію припинити порушення прав людини в анексованому Криму.

Представництво Євросоюзу в Україні закликало Росію припинити порушення прав людини в анексованому Криму.   Про це йдеться в повідомленні на сторінці представництва ЄС в Twitter в понеділок.

«Сьогодні ми згадуємо про радянську депортацію кримських татар зі своєї батьківщини. Ми пам'ятаємо всіх, хто постраждав. ЄС закликає Росію припинити порушення прав людини в Криму. ЄС не визнає незаконної анексії півострова Росією», - йдеться в заяві.

Також в США закликали Росію негайно повернути Україні контроль над окупованим Кримом.

Про це заявила тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін в заяві до 76-ї річниці депортації кримських татар, йдеться в Twitter представництва.   Квін зазначила, що депортація призвела до страждань і смерті багатьох тисяч кримських татар, і нинішні дії Кремля тільки загострюють ситуацію.   «Сполучені Штати не визнавали і не визнають анексію Криму Росією. Наші санкції щодо Криму будуть залишатися до тих пір, поки Росія поверне півострів під контроль України. Наше зобов'язання щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України залишається непохитним», - йдеться в повідомленні.   Американський дипломат закликала Росію припинити «завдавати страждань жителям Криму».   «Припинити заклик до збройних сил в Криму і негайно повернути Україні повний контроль над Кримом. Ми підтримуємо Україну і ще раз заявляємо, що Крим - це Україна», - заявила вона.

Раніше очільники МЗС України, Естонії, Грузії, Латвії, Литви та Польщі опублікували спільну заяву, в якій засудили агресивну політику РФ щодо України та нові репресії проти кримськотатарського народу.

Нагадаємо, у понеділок, 18 травня, виповнюється 76 років від часу депортації радянським режимом кримських татар з їх історичної батьківщини - Криму. У цей день Україна і світ відзначають День пам'яті жертв депортації і геноциду кримськотатарського народу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: