У МЗС розповіли, як вирішать питання з дітьми від сурогатних матерів

Читать на русском
Іноземці, які є батьками дітей, народжених в Україні сурогатними матерями, зможуть забрати немовлят в установленому Кабміном порядку.

Іноземці, які є батьками дітей, народжених в Україні сурогатними матерями, зможуть забрати немовлят в установленому Кабміном порядку.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ у понеділок, 18 травня.

Іноземці можуть в'їжджати в Україну після попереднього узгодження з МЗС, таке рішення ухвалив Кабмін у зв'язку з карантином через пандемію.

«Для цього іноземне посольство має направити відповідний запит до МЗС України. Це стосується в тому числі приїзду іноземних громадян для вирішення питань, пов'язаних з поверненням своїх дітей до країни постійного проживання», - інформують у відомстві.

Також існує додатковий варіант подачі запиту - шляхом звернення батьків до офісу омбудсмена.

«Згадані вище механізми надають можливості для в'їзду на територію України зазначеної у Вашому запиті категорії іноземних громадян», - продовжили в МЗС.

В'їзд і перебування іноземців на території України має відбуватися з дотриманням правил, встановлених постановою Кабміну Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2, уточнили в міністерстві.

У МЗС не уточнили, про які правила йде мова, але постанова передбачає обов'язкове проходження 14-денної обсервації в ізоляторах або самоізоляцію з використанням програми «Дій вдома».

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні через карантин залишаються близько півсотні сурогатних дітей, яких не можуть забрати батьки-іноземці.

У МВС заявили, що Рада повинна вирішити питання сурогатного материнства для іноземців на законодавчому рівні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: