Денісова відвідала готель із дітьми від сурогатних матерів

Читать на русском
Сурогатне материнство в Україні. Людмила Денісова проінспектувала готель, в якому перебувають новонароджені від сурогатних матерів.

Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова перевірила умови перебування немовлят, які народилися від сурогатних матерів в Україні і зараз залишаються в київському готелі «Венеція» через карантин.

Про це вона розповіла на своїй сторінці у Facebook в п'ятницю, 15 травня.

Денісова зазначила, що умови перебування дітей у готелі можна назвати хорошими.

Денісова озвучила нові дані щодо сурогатних дітей в УкраїніВ Україні до кінця карантину може налічуватися тисячі дітей, народжених для іноземців сурогатними матерями.

«На мій погляд, дійсно хороші умови, всі дітки доглянуті. На кожну дитину заведений журнал, все там написано, коли вона поступила, якої ваги, як змінюється вага, як харчується, які рекомендації лікаря. Є діти, яким два місяці, хлопчик, якому 3 місяці, коли Китай закрився, то не могли батьки виїхати. Зараз батьки написали на мене звернення, хочуть потрапити. У них є деякі проблеми з легалізації цих дітей, зараз ми допоможемо це зробити, висновки лікарів підтверджені, що це їх діти. Є подружжя іспанців, і теж потрібна допомога», – повідомила вона.

Денісова уточнила, що буде звертатися до глави МЗС Дмитра Кулеби по допомогу, щоб дітей могли забрати батьки.

«9 подружніх пар надали мені звернення з усіма документами, я буду звертатися до Кулеби, міністра закордонних справ, згідно з нашими рішеннями, які зараз погодили, і вони будуть давати дозвіл на виїзд цим батькам», – додала уповноважена ВР.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні через карантин залишаються близько пів сотні сурогатних дітей, яких не можуть забрати батьки-іноземці.

У МВС заявили, що Рада повинна розв'язати питання сурогатного материнства для іноземців на законодавчому рівні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: