В Україні 46 сурогатних немовлят не можуть віддати батькам через карантин

Читать на русском
Сурогатне материнство. Майже пів сотні немовлят, народжених в Україні для іноземців, перебувають у готелі Києва. Їх не можуть вивезти через карантин.

В одному з готелів Києва перебувають 46 дітей, які були народжені в Україні за допомогою сурогатних матерів для іноземних громадян. Забрати з України їх не можуть у зв'язку із закритими кордонами в умовах карантину.

Про це повідомила уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Вона уточнила, що зараз всі немовлята перебувають у київському готелі «Венеція». Ними опікуються співробітники клініки репродуктивної медицини BioTex, до послуг якої і звернулися іноземці.

Зокрема, саме клініка й оприлюднила відео, яке призначене для сурогатних батьків з США, Італії, Іспанії, Великої Британії, Китаю, Франції, Німеччини та інших країн.

У ролику персонал клініки повідомляє, що з дітьми все добре, вони перебувають під наглядом педіатрів.

Зазначимо, відео з 46 сурогатними дітьми клініка розмістила тільки на міжнародній версії сайту. На українській та російській версіях воно відсутнє.

Surrogacy: babies are waiting for their parentsBioTexCom clinic

Як зазначила Денісова, це відео є підтвердженням того, що клініка надає послуги сурогатного материнства системно. При цьому в Україні питання сурогатного материнства на законодавчому рівні до кінця не врегульоване.

Омбудсмен закликала Національну поліцію, МОЗ та Мінсоцполітики негайно відреагувати на ситуацію з новонародженими в Україні і не допустити незаконного вивезення дітей за кордон.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВС зажадало від Ради ухвалити закон про сурогатне материнство.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: